SINAIA, ROMANIA  16-20 SEPTEMBRIE 2016
© Ceprocim 2015
A XII-a CONFERINTA DE STIINTA SI INGINERIA MATERIALELOR OXIDICE
CONSILOX
CONSILOX - o conferinta unica

"Unica, un atribut conferit, in primul rand, de programarea, numai in anii bisecti. La patru ani, odata cu olimpiada de vara a sportivilor, CEPROCIM, simbolul cercetarii din industria cimentului din Romania, organizeaza impecabil, cum au dovedit ultimile editii, un eveniment  de reala tinuta.
Prezentari orale consistente, de inalt nivel stiintific si deopotriva cu puternic caracter aplicativ, sustinute de seniori din mediu academic si din institute de cercetare au alternat prezentari poster ale tinerilor cercetatori, splendid concepute si pline de idei originale. Distanta in timp, neuzual de mare intre doua editii consecutive, sporeste exigenta autorilor in selectia in comunicarile prezentate a celor mai reprezentative contributii (din multe, obtinute timp de 4 ani) pentru stiinta si ingineria silicatilor si compusilor oxidici.
La aceasta editie s-au premiat cele mai bune prezentari ale tinerilor cercetatori, initiativa noua a Comitetului Stiintific, aplaudata si apreciata de intreg grupul de autori. Aici trebuie relevata contributia patronatului din Industria cimentului, sponsorul principal al conferintei.
Mult apreciate au fost si momentele de relaxare oferite cu generozitate de organizatori. Vizitele la Muzeul Enescu si Palatul Cantacuzino si,mai ales, gala dinner au fost  traite cu mult entuziasm,de toti participantii. Toate aceste momente minunate au purtat  amprenta prieteniei si caldurii sufletesti degajate cu generozitate de amfitrionul Consilox, Dr. Doru Puscasu, o personalitate unica, unica."
Profesor Gheorghe Brezeanu
Universitatea POLITEHNICA Bucuresti

INREGISTRATI-VA ACUM!
FEED-BACK

Consilox 2012
"Va transmit multumirile CIROM pentru organizarea celei de a XII-a conferinte CONSILOX.
Conferinta, tinuta intr-un loc bine ales, intr-o ambianta placuta si cu aer curat, din punctul nostru de vedere  si-a atins scopul. CONSILOX, ca de fiecare data avut o organizare ireprosabila, s-au prezentat lucrari stiintifice de valoare, majoritatea avand posibilitatea de aplicare in practica.
De asemenea, evenimentul a prilejuit un schimb fructuos de opinii intre: invatamantul superior- cercetare - productie, fiecare avand prilejul sa se exprime si sa se documenteze.
Organizarea unui workshop dedicat special "economiei circulare "cu prezentarea experientei practice a producatorilor de ciment, dar si  a unor cercetari care sustin conceptul, a fost de bun augur si foarte interesant atat pentru participant cat si pentru reprezentantii autoritatilor locale si centrale prezenti in sala."
Mihai Rohan
Presedinte


"Mult stimate D-le director Vladimir Puscasu,
Cred in continuare in cei care au vocatia interdisciplinaritatii, in cei care sunt capabili sa asigure climatul unei comunicari deopotriva rodnice si durabile intre domenii. Este ceea ce ati realizat atat de frumos si de eficient in aceasta a douasprezecea editie a conferintei CONSILOX caruia ii sunteti dedicat de la inceputurile sale cu un entuziasm si un profesionalism demne de admiratie. Organizarea a fost impecabila, iar tonusul si calitatea comunicarilor m-au facut sa pot compara ceea ce ati realizat in aceasta editie de la Sinaia a conferintei cu reuniuni prestigioase din alte tari, sub auspicii inalte. In ceea ce ma priveste, marturisesc bucuria de a fi fost prezent intr-o ambianta in care densitatea si rigoarea informatiei stiintifice au devenit prietenoase si utile pentru numeroase domenii printre care si cel al conservarii patrimoniului, caruia ii sunt consacrat. Nu pot decat sa va multumesc pentru dialogul viu, prietenos si roditor al acestor zile."
Prof. dr. Dan Mohanu
Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti"Multumim organizatorilor!!!! Nu a fost efort ci placere sa participam! Ne vedem la urmatorul!"
Dr. Victor Fruth
Institutul de Chimie Fizica "Ilie Murgulescu", Bucuresti

"Personal, multumesc pentru aprecierile si gandurile frumoase. Consider ca aceasta editie a fost foarte bine organizata si a crescut valoric de la o zi la alta. Sa fim sanatosi, si cu mare placere doresc sa ne intalnim si la editia urmatoare"
Ing. Christu Tardei
INCDIE ICPE -CA, Bucuresti

"Printr-o organizare ireprosabila Conferinta CONSILOX XII s-a ridicat la cele mai inalte standarde privind acest tip de manifestare stiintifica. Multumesc inca o data si astept cu mare placere si interes stiintific participarea la editia din 2020."
Dr.Ing. Mihai Bratu
ECOIND  - Bucuresti

"Am fost onorati sa participam la aceasta conferinta si ca de fiecare data sa ne imbogatim cu noi cunostinte din domeniul materialelor oxidice. De asemenea, ne-am simtit foarte bine cu asa gazde primitoare, speram sa avem posibilitatea sa participam si la viitoarea conferinta."
Ing. Georgeta Velciu
INCDIE ICPE-CA, Bucuresti

"Felicitari pentru organizare ! Multumesc de invitatie si imi doresc sa ne revedem in 2020."

Ing. Carmen Gheorghe
Geocycle (Romania) SRL

"Totul a fost foarte bine organizat si foarte interesant. Va felicit pentru aceasta reusita si va multumesc pentru efortul pe care l-ati facut."
Prof. Dr.Maria Preda
Universitatea POLITEHNICA Bucuresti


Scrisori oficiale primite de la participanti
Universitatea Nationala de Arte  (pdf)
Universitatea Politehnica din Bucuresti  (pdf)
Serbian Academy of Sciences and Arts (pdf)
Vinca Institute of Nuclear Science  (pdf)
Official letters received from participants