SINAIA, ROMANIA  16-20 SEPTEMBRIE 2016
A XII-a CONFERINTA DE STIINTA SI INGINERIA MATERIALELOR OXIDICE
CONSILOX
© Ceprocim 2015
INREGISTRATI-VA ACUM!
SPONSORI

Ceprocim a fost fondata ca institutie de stat în anul 1949 în Bucuresti-România sub denumirea initiala de Institutul de Studii si Proiectare pentru Industria Materialelor de Constructii - ISPIM.
Succesiv, de-a lungul anilor, Institutul a avut mai multe denumiri ca rezultat al diverselor reorganizari. În perioada 1974 - 1990, sub denumirea de ICPILA,  a devenit foarte cunoscut pe plan national si international, fiind implicat în dezvoltarea puternica a industriei cimentului si a altor materiale de constructii în România si în strainatate.
Începând cu data de 23.11.1990 societatea capata denumirea actuala de CEPROCIM, functionând ca societate pe actiuni, detinute initial în totalitate de statul român.
CEPROCIM a fost privatizata în 1995 - 1996 prin vânzarea de catre stat a pachetului de control catre management si salariati (control detinut de acestia si în prezent) si distribuirea gratuita catre populatie prin oferta publica a restului de actiuni.
Mai multe date despre Ceprocim se gasesc pe site-ul firmei www.ceprocim.ro

CIROM - Patronatul din industria cimentului si altor produse minerale pentru constructii din România, este o organizatie autonoma, neguvernamentala, fara caracter politic, fiind persoana juridica româna de drept privat, fara scop patrimonial, având caracter non-profit. Potrivit STATUTULUI sau, CIROM are drept principale atributii:
"    reprezentarea, sustinerea, promovarea si apararea intereselor comune ale membrilor sai, în relatiile cu autorittaile publice, cu sindicatele si cu alte persoane juridice si fizice, în raport cu obiectul si scopul sau de activitate, atât în plan national, cât si international;
"    participarea activa la dialogul social cu Guvernul si Sindicatele; CIROM negociaza si semneaza în calitate de patronat reprezentativ, Contractul colectiv de munca la nivel de grup de unitati si actioneaza pentru rezolvarea amiabila a eventualelor conflicte de munca;
"    participarea activa, ca membru cu drepturi depline, în cadrul Federatiei patronale din industria materialelor de constructii (PATROMAT) si Confederatiei patronale din industria României ( CONPIROM);
"    participarea activa, începând cu anul 2002, la CEMBUREAU - Asociatia producatorilor de ciment din Europa, ca membru asociat, iar din anul 2007 ca membru cu drepturi depline.
Date suplimentare se gasesc pe site-ul www.cirom.ro

Holcim Romania este membra a grupului LafargeHolcim. Avand peste 180 de ani de experienta combinata, Grupul rezultat in urma fuziunii isi propune sa intre intr-o noua era de tehnologii si inovatii de varf in industria materialelor de constructii, pentru a face fata provocarilor secolului 21.
Obiectivul LafargeHolcim este de a crea valoare impartasita cu societatea, prin patru directii cheie de actiune: protejarea climei pe tot parcursul lantului de constructie, dezvoltarea de produse si solutii inovatoare pentru eficienta energetica a cladirilor, promovarea unui model de afaceri care conserva si optimizeaza resursele naturale si sustinerea dezvoltarii comunitatilor.
Utilizarea eficienta a resurselor naturale, unul dintre angajamentele pe care Holcim si le-a asumat ca membru al WBCSD, este un obiectiv important al companiei noastre. Promovarea eficientei din punct de vedere ecologic procesului de fabricatie a cimentului, prin conservarea resurselor naturale si valorificarea materiilor reziduale (deseuri sau produse secundare) ale altor industrii, este una din modalitatile utilizate pentru a pune in practica angajamentul de dezvoltare durabila asumat. Cresterea eficientei din punct de vedere ecologic a procesului, monitorizata atent prin diferiti indicatori de performanta se poate realiza in principal prin:
"    Co-procesarea deseurilor
"    Reducerea factorului de clincher
"    Cresterea eficientei energetice
Mai multe informatii despre strategia de dezvoltare durabila a Holcim Romania, puteti afla aici.

Grupul HeidelbergCement este lider mondial pe piata de agregate si un important jucator în domeniul cimentului, betonului si al altor activittai conexe, ceea ce îl pozitioneaza printre cei mai mari producatori de materiale de constructii din lume. Grupul desfasoara activitatii în 2.300 de locatii din peste 40 de tari, având aproximativ 45.000 de angajati.
La data de 1 decembrie 2015, Grupul international HeidelbergCement a finalizat procesul de fuziune a celor mai importante trei societati detinute în România.
Astfel, Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton S.R.L. si Carpat Agregate S.A. au devenit o singura companie, sub numele HeidelbergCement România S.A.
Date suplimentare se gasesc pe www.heidelbergcement.ro

În august 2015, grupul CRH plc a preluat o parte din activele companiilor Lafarge si Holcim, printre acestea numarându-se si operatiunile Lafarge din România. Prin aceasta achizitie, CRH a intrat în top 3 al celor mai mari jucatori din industria materialelor de constructii din lume si a devenit numarul 2 la nivel mondial pe piata de agregate.
Mai multe date despre CRH se gasesc pe site-ul firmei www.crh.ro




Consilox 2012